is leeg!

De website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en inhoud te optimaliseren. Sommige zijn noodzakelijk voor de juiste werking van de site, andere zijn optioneel. Meer informatie
Himalayazout is natuurlijke steenzout of mineraalzout, gewonnen uit zoutmijnen of grotten in gebieden van Pakistan en India, gelegen aan de voet van de Himalaya. Het zout wordt met de hand uitgegraven en vervolgens meestal gemalen of gevormd in verschillende kristalgroottes.
In tegenstelling tot zeezout ontstaat dit zout niet in één nacht – het is het resultaat van een langdurig proces van verdamping van zeewater dat miljoenen jaren geleden plaatsvond. In de tijd dat het gebied van de huidige Himalaya bedekt was met een oeroude oceaan, concentreerden mineralen uit de bodem en rotsen zich door de warmte van de zon in zoutafzettingen, die vervolgens begraven werden onder lagen sediment en rotsen. Door de druk van tektonische verschuivingen werden deze afzettingen naar het oppervlak geduwd, waar ze blootgesteld werden aan erosie en weersinvloeden, en tegelijkertijd toegankelijk werden voor winning.
Zwarte Himalayazout wordt in het Hindi ook wel Kala Namak genoemd, wat “zwart zout” betekent. De naam komt van de kleur van de kristallen, die variëren van grijsachtig wit, zwart tot roodachtig bruin. Het heeft ook een zwavelachtige geur, die doet denken aan gebakken ei, waardoor het zo geliefd is in de Indiase keuken en gerechten met truffels.
FutuNatura’s zwarte Himalayazout is fijn gemalen en bevat geen toevoegingen. Het biedt uitzonderlijk veelzijdig gebruik – je kunt het in plaats van gewone keukenzout gebruiken, voor het toevoegen van aroma aan gerechten, diverse zoutmengsels en marinades, en het is ook geschikt voor het bereiden van een zoutbad of andere zelfgemaakte cosmetica.
Wat is het verschil tussen roze en zwarte Himalayazout?
Naast de kleur, die het gevolg is van verschillende mineralengehaltes, verschillen ze ook in smaak en geur – roze heeft een meer milde en zachte smaak, terwijl zwarte een intensere smaak heeft en een kenmerkende zwavelachtige geur. Beide worden echter op dezelfde manier gewonnen en uit dezelfde mijnen.
Gebruik: Himalayazout kan voor elk gerecht worden gebruikt, net als gewone keukenzout. Het is ook uitstekend geschikt voor zelfgemaakte cosmetica.
ingrediënten: zwarte Himalayazout, fijn gemalen.
Herkomst: Pakistan
Nettogewicht: 250 g
Aan het zout is geen jodium toegevoegd, dat essentieel is voor de werking van de schildklier.
Waarschuwing: Bewaren op een droge en donkere plaats, beschermd tegen direct zonlicht.
Maandag - donderdag: 8.00 - 16.00
Vrijdag: 8.00 - 14.00
Mogelijkheid tot betaling met creditcard. Gegarandeerde bescherming van persoonlijke gegevens via SSL-versleuteling.
Mogelijkheid tot betaling met creditcard. Gegarandeerde bescherming van persoonlijke gegevens via SSL-versleuteling.