FutuNatura

Zwarte Himalayazout – fijn gemalen, eetbaar, steenzout, niet-gejodeerd

Inhoud: 250 g
4.99 € 5.99 €
Productnummer: FN262
Laagste prijs in de afgelopen 30 dagen: 3.97 €
-+

Ali pokličite in naročite na +38618284895

  • Het product is op voorraad
  • Minimaal bruikbaar tot: 23-03-2030
  • Wij verzenden vandaag!
Voordelen
Met uw aankoop ontvangt u 0.14 €
Voordelen
Gratis verzending boven € 35 
Cadeau bij bestellingen boven € 50
Betaalmethoden
paymentsBetaalmethoden
Verzendkosten
DPD, GLS ali Pošta Slovenije

Kortingen bij afname van grotere hoeveelheden

Koop 2 en bespaar
4.89 € / stuks
9.78 €
11.98 €
Koop 3 en bespaar
4.79 € / stuks
14.37 €
17.97 €

Productinformatie

Algemeen Gebruik Ingrediënten Waarschuwingen
  • Algemeen

    Zwarte Himalayazout of Kala Namak – natuurlijk en zonder toevoegingen.

     

    Himalayazout is natuurlijke steenzout of mineraalzout, gewonnen uit zoutmijnen of grotten in gebieden van Pakistan en India, gelegen aan de voet van de Himalaya. Het zout wordt met de hand uitgegraven en vervolgens meestal gemalen of gevormd in verschillende kristalgroottes.

    In tegenstelling tot zeezout ontstaat dit zout niet in één nacht – het is het resultaat van een langdurig proces van verdamping van zeewater dat miljoenen jaren geleden plaatsvond. In de tijd dat het gebied van de huidige Himalaya bedekt was met een oeroude oceaan, concentreerden mineralen uit de bodem en rotsen zich door de warmte van de zon in zoutafzettingen, die vervolgens begraven werden onder lagen sediment en rotsen. Door de druk van tektonische verschuivingen werden deze afzettingen naar het oppervlak geduwd, waar ze blootgesteld werden aan erosie en weersinvloeden, en tegelijkertijd toegankelijk werden voor winning.

     

    Fijn gemalen voor veelzijdig gebruik – voor het zouten en toevoegen van aroma aan gerechten.

     

    Zwarte Himalayazout wordt in het Hindi ook wel Kala Namak genoemd, wat “zwart zout” betekent. De naam komt van de kleur van de kristallen, die variëren van grijsachtig wit, zwart tot roodachtig bruin. Het heeft ook een zwavelachtige geur, die doet denken aan gebakken ei, waardoor het zo geliefd is in de Indiase keuken en gerechten met truffels.

    FutuNatura’s zwarte Himalayazout is fijn gemalen en bevat geen toevoegingen. Het biedt uitzonderlijk veelzijdig gebruik – je kunt het in plaats van gewone keukenzout gebruiken, voor het toevoegen van aroma aan gerechten, diverse zoutmengsels en marinades, en het is ook geschikt voor het bereiden van een zoutbad of andere zelfgemaakte cosmetica.

     

    Vanwege zijn specifieke smaak is het populair in de Indiase keuken!

     

    Wat is het verschil tussen roze en zwarte Himalayazout?

    Naast de kleur, die het gevolg is van verschillende mineralengehaltes, verschillen ze ook in smaak en geur – roze heeft een meer milde en zachte smaak, terwijl zwarte een intensere smaak heeft en een kenmerkende zwavelachtige geur. Beide worden echter op dezelfde manier gewonnen en uit dezelfde mijnen.

  • Gebruik

    Gebruik: Himalayazout kan voor elk gerecht worden gebruikt, net als gewone keukenzout. Het is ook uitstekend geschikt voor zelfgemaakte cosmetica.

  • Ingrediënten

    ingrediënten: zwarte Himalayazout, fijn gemalen.

    Herkomst: Pakistan

    Nettogewicht: 250 g

     

    Aan het zout is geen jodium toegevoegd, dat essentieel is voor de werking van de schildklier.

  • Waarschuwingen

    Waarschuwing: Bewaren op een droge en donkere plaats, beschermd tegen direct zonlicht.

Fijn gemalen zwarte Himalaya zout
Zwarte Himalayazout – fijn gemalen, eetbaar, steenzout, niet-gejodeerd
4.99 €
5.99 €
-+
Copyright © 2012 - 2025 | Be Healthy Group d.o.o.